Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 750 გრ ფქვილი
  • 500 გრ მარგარინი
  • 50 გრ მცენარეული კარაქი
  • 1 ს.კ რომი ( კონიაკი ან სპირტი)
  • 1/4 ლ წყალი
  • მარილი

მომზადება:

მდუღარე წყალში ჩავდოთ კარაქი, ჩავასხათ რომი, ჩავყაროთ მარილი და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. მოვაყაროთ ფქვილი და კარგად მოვზილოთ ( ცომი ხელებზე არ უნდა გვეკრობოდეს). გავყოთ 2 ნაწილად და თითოეული ნახევარ სანტიმეტრზე გავაბრტყელოთ. წავუსვათ მარგარინი, დავკეცოთ ოთხად და მოვათავსოთ მაცივარსი 20 წუთით. პროცესი გავიმეოროთ სამჯერ, მეოთხედ როცა გავაბრტყელრბთ, მოვათვსოთ ტაფაზე და გამოვაცხოთ ღუმელში.

კრემის მასალა:

  • 2ს.კ შაქრის ფხვნილი
  • 2ს.კ ფქვილი
  • ნახევარი ლიტრი წყალი
  • 200 გრ სამარხვო მარგარინი

მომზადება:

ფქვილი და შაქარი ავურიოთ ერთმანეთში. დავასხათ წყალი და როცა ყველაფერი კარგად გაიხსნება, შევდგთ დაბალ ცეცხლზე. ხარშვის დროს ნელა ვურიოთ.  წამოვადუღოთ, გავაციოთ  და ავთქვიფოთ მარგარინთან ერთად.

წავუსვათ ფირფიტებს, დავადოთ ერთმანეთზე,ზემოდანაც კრემის თხელი ფენა გადავუსვათ და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.