უგემრიელესი ნამცხვრის რეცეპტი!
შემადგენლობა:
- 3 კვერცხი
- 200 გ არაჟანი
- 200 გ შაქარი
- 250 გ ფქვილი
- 2 ჩ.კ ცომის აფხვიერებელი
- 400 გ ნაღები
- 400 გ წითელი მოცვი
- ცხიმი ან პერგამენტი ფორმისთვის
მომზადება:
- გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი ან ჩააფინეთ პერგამენტი.
- კვერცხი, არაჟანი და შაქარი ათქვიფეთ გამაგრებამდე. შეურიეთ ფქვილი და ცომის საფხვიერებელი. მირჶბული ცომი ჩაასხით ფორმაში და აცხვეთ ღუმელში 25 წთ. გამოიღეთ ნამცხვარი ღუმლიდან და გააგრილეთ.
- ნამცხვარს ამოჭერით გული სიე, რომ დარჩეს 2სმ სიგანის კიდეები და ძირი.
- ნაღები ათ჻ვიფეთ გამაგრებამდე. შეურიეთ წითელი მოცვი, ამოჭრილი გულის ნაფხვენი და მიღებული მასით ამოავვსეთ ნამცხვრის ღრმული.
დაწერე კომენტარი პირველმა