Xatia Chichinadze

ფორთოხლის მუსის მომზადება ძალიან მარტივი და სასიამოვნოა, შეგიძლია იგი სხვადასხვა ხილით 

გაფორმოთ.

შემადგენლობა:

  • 2 მოზრდილი ფორთოხალი
  • 1 პაკეტი ჟელატინის ფხვნილი
  • 3 კვერცხი
  • 100 გრ შაქარი
  • 1 ს.კ ლიმონის წვენი
  • 150 მლ ორმაგი ნაღები
  • გარჩეული ნუში

მომზადება:

დაჭერით ფორთოხალი შაზე და გამოწურეთ წვენი, თან ეცადეთ, რომ ქერქი არ დააზიანოთ. გადაინახეთ

10 ს.კ ფორთოხალის წვენი. გამოწურული ფორთოხლებიდან რბილობი ამოიღეთ, ფორთოხლის ქერქები

კი დაუზიანებლად შინახეთ. ათქვიფეთ ჟელატინი 6 ს.კ ცივ წყალში და გააჩერეთ 10 წუთი, რომ კარგად

დარბილდეს. შემდეგ გააცხელეთ, თან ურიეთ, სანამ ჟელატინი ბოლომდე არ გახსნება წყალში.

ათქვიფეთ კვერცხის გულები 2/3 შაქართან ერთად, სანამ მასა ატ გასქელდება. დაამატეთ გადანახული

ფორთოხლის წვენი და თბილი ჟელატინი. შემდეგ ეს მიქსტურა შედგით მაცივარში. ათქვიფეთ კერცხის

ცილა დარჩენილ შაქართან ერთად. თქვიფეთ მანამ,სანამ არ გახდება ფაფუკი და ჰაეროვანი.

დაუმატეთ კვერცხის ცილადა ათქვეფილი ნაღები ფორთოხლის მიქსტურას. ფორთოხლის მუსი მოათავსეთ

გაყინულ ფორთოხლის ქერქებში. ზევიდან მორთეთ დაჭრილი ნუშითა და გამდნარი შოკოლადით.