Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 1 კგ ჭარხალი
  • 3 კონა ქინძი
  • 1 .კ ( დაფქული) წიწაკა
  • 1 ჩ.კ ხმელი ქინძი და უცხო სუნელი
  • 2 კბილი ნიორი
  • მარილ იგემოვნებით
  • 1 ან 2 ს.კ ძმარი

 

მომზადება:

ჭარხალს კარგად მოვხარშავთ და დავჭრით ( საშუალო ზომებად). ცალკე გვაქვს გატარებული

ცოცხალი ქინძი, წიწაკა, ხმელი  ქინძი, უცხო სუნელი და ნიორი. მასშევაზავებთ მარილით გემოვნების

მიხედვით. შემდეგ ამ დაჭრილ ჭარხალს ჭურჭელში მოვათავსებთ და მომზადებულ მასას გადავუსვამთ

მერე მეორე და მესამე ფენასაც დავალაგებთ და ყოველ ფენას მასას გადავუსვამთ. ბოლოს კი ძმარს დავასხამთ

და თავსახურს დავაფარებთ. მეორე დღემდე მაცივარში უნდა იდოს. ასეთნაირად მომზადებული

ჭარხალი მისაყოლებლად ყველაფერს უხდება.