Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • ჭარხალი – 1 კგ.
  • ქინძი – 3 კონა (საშუალო)
  • კამა – 1 კონა
  • ძმარი – 2-3 სუფრის კოვზი
  • მარილი, წიწაკა – გემოვნებით
  • წყალი – 1- ჩაის ჭიქა
  • ნიორი – 3-4 კბილი

მომზადება:
მოხარშული ჭარხლის ძირხვენა გაფცქვენით და ფიგურული დანით დაჭერით პატარა ნაჭრებად. მოასხით ქინძმარი და აურიეთ კარგად.

ქინძმარს ასე მოამზადებთ: 2 კონა ქინძი, 2 კონა კამა და 3-4 კბილი ნიორი დანაყეთ, ან გაატარეთ ხორცსაკეპში, შეურიეთ 1 ჩაის ჭიქა წყალი, შეაზავეთ ძმრით, მარილით და წიწაკით.