Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  •  500 გრ ჭარხალი
  • 1/3 ჩ.ჭ ნიგოზი
  • 1-2 კბილი ნიორი
  • 1/4 ჩ.ჭ ძმარი
  • 4-5 ძირი ქინძი
  • ოხრახუში, წიწაკა და მარილი-გემოვნებით

მომზადება:

ჭარხალი კარგად გავრეცხოთ, მოვხარშოთ ან შევწვათ, გავაცალოთ კანი და წვრილად დავჭრათ ან მსხვილ სახეხზე

გავხეხოთ. ნიგოზი, მარილი, ქინძი და ნიორი ერტდ დავნაყოთ ან ხორცსაკეპ  მანქანაში გავატაროთ. დავამატოთ

წიწაკა, წვრილად დაჭრილი ქინძი, მარილი, გავხსნათ ღვინის ან ვაშლის ძმარში და მიღებული მასალა შევურიოთ

გამზადებულ ჭარხალს. მოვათავსოთ შესაფერის ჭურჭელში, ზემოდან მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი

ოხრახუში.