10 წუთი. 15 წუთი.
შემადგენლობა:
- 600 გ ბრიუსელის კომბოსტო
- 4ს.კ ზეითუნის ზეთი
- მარილი,პილპილი
- 1/4 ჭ წყალი
გარნირი:
- 1 ჭ ბრინჯი ( სასურველია მრგვალი)
- 1 ჭ წიწიბურა
- 100 გ სამარხვო კარაქი ან სხვა ცხიმი,მარილი
- 5 ჭ წყალი
მომზადება:
კომბოსტო გავრეცხოთ და შევაშროთ. ღრმა აფაში გავაცხელოთ ზეთი და ჩავყაროთ კომბოსტო. 12 წუთის განმავლობაში ვშუშოთ საშუალო ცეცხლზე, შემდეგ კი დავასხათ წყალი და დავახუროთ სახურავი.
როცა წყალი დაშრება და კომბოსტო დარბილდება 3-4 წუთის განმავლობაში მაღალ ცეცხლზე შევბრაწოთ. პარალელურად ქვაბში ჩავყაროთ გარეცხილი ბრინჯი, წიწიბურა და ცხიმში რამდენიმე წუთი მოვხალოთ/
შემდეგ დავასხათ წყალი, დავაყაროთ მარილი და თავდახურული მოვხარშოთ საშუალო ცეცხლზე. დაახლოებით 20 წუთში, როდესაც წყალი დაშრება და მარცვლებული მოიხარშება, გარნირი მზად იქნება. მივირთვათ კომბოსტოსთან ერთად.
დაწერე კომენტარი პირველმა