Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 1 კგ ყვავილოვანი კომბოსტო
  • 1.5 ჩ.ჭ ნიგოზი
  • 2-3 კბილი ნიორი
  • 3-3 ძირი მწვანილი
  •  წიწაკა,მარილი,ძმარი,ზაფრანა-გემოვნებით

მომზადება:

ყვავილლოვანი კომბოსტო დავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ჩავდოთ მდუღარე მარილწყალში დამ ოვხარშოთ,გადავწუროთ და გავაციოთ.

დავნყოთ ნიგოზი,ნიორი,წიწაკა, ზაფრანა,მარილი.ნიგვზიდან გამოცხადოთ ზეთი და ცალკე შევინახოთ. ნიგვზიანი მასალა გავხსნათ ძმარში,დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ქინძი, ოხრახუში და ავურიოთ მოხარშულ კომბოსტოში. მოვათავსოთ თეფშზე,ზევიდან მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და დარჩეული ბროწეული.