Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

გთავაზობთ ფრანგული სალათის რეცეპტს! 

შემადგენლობა:

  • 6 კვერცხი
  • 250 გ მვანე ლობიო
  • 400 გ თინუსის კონსერვი ზეითუნის ზეთში
  • 3/4 ჭიქა უკურკო შავი ზეთისხილი
  • 1/3 ჭიქა ლიმონის წვენი

მომზადება:

ადუღებულ წყალში 6 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ კვერცხები. გადაავლეთ ცივი წყალი, გაფცქვენით და აცალეთ გაგრილება. შემდეგ დაჭერით მეოთხედებად.

მწვანე ლობიო 25 წუთის განამვლობაში ადუღებულ წყლით სავსე მოზრდილ ქვაბში მოათავსეთ. შემდეგ გადაავლეთ ცივი წყალი. ჩააწყვეთ დიდ ჯამში. აურიეთ თინუსი, ზეთისხილი და კვერცხები. ლიმონის წვენი და თინუსის ქილისან გადმოღებული ზეთი კარგად აურიეთ პატარა ჯამში. მოასხით ეს ნარევი სალათას და ისვ აურიეთ. შეგიძლიათ მომზადებისთანავე მიირთვათ