Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

 უგემრიელესი ნიგვზიანი ფხალის  რეცეპტი! 

 

შემადგენლობა:

  •  500 გრ პრასი
  • 1 ჩ.ჭ ნიგოზი
  •  1/2 ჩ.კ ქინძის თესლი
  • 1 ჩ.კ იმერული ზაფრანა
  • 1/2 ჩ.კ  ხმელი სუნელი
  • ღვინის ძმარი ან ბროწეულის წვენი
  • წიწაკა და მარილი-გემოვნებით

მომზადება:

პრასი მოვხარშოთ და შემდეგ გავწუროთ. გაწურული პასო მოპვათავსოთ ხის ფიცარზე და დავჭრათ წვრილად. ნიგოზი, წიწაკა და მარილი კარგად დავნაყოთ,  შემდეგ დავუმატოთ დანაყილი იმერული ზაფრანა, ქინძის თესლი, ხმელი სუნელი, ავურიოთ და გავხსნათ ღვინის ძმრით ან ბროწეულის წვენით. მიღებულ მასაში ავურიოთ გამდაზებული პრასი, მოვათავსოთ თეფშზე ან  ლანგარზე და ზემოდან მოვაყაროთ ბროწეულის  მარცვალი ან წვრილად დაჭრილი ქინძი.