Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 2 ჭიქა ლობიო
  • 15 ც ნიგოზი
  • 40 გრ პური
  • 3 კბილი ნიორი
  • ნახევარი ჭიქა ზეთი
  • 1 ს.კ ღვინის ძმარი
  • მარილი,პილპილი-გემოვნებით
  • ოხრახუში, ქინძი 4-5 ღერი

მომზადება:

ლობიო მოვხარშოთ 2 პირ წყალში, გადავუროთ და მოვასხათ ნიგვზის სოუსი, რომელიც ასე მზადდება:

ნიგოზი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქნაში. პური წინასწარ ჩავალბოთ წყალში, გავწუროთ, დავფშვნათ, შევურიოთ

ნიგოზს და ერთმანეში კარგად  ავურიოთ. ნელ ნელა შევურიოთ ზეთი,როცა მიღებული მასა არაჟნის სისქის

იქნება,მოვასხათ ძმარი და შევაზავოთ მარილით.