10 წუთი. 15 წუთი.
შემადგენლობა:
- 2 ჭიქა ლობიო
- 15 ც ნიგოზი
- 40 გრ პური
- 3 კბილი ნიორი
- ნახევარი ჭიქა ზეთი
- 1 ს.კ ღვინის ძმარი
- მარილი,პილპილი-გემოვნებით
- ოხრახუში, ქინძი 4-5 ღერი
მომზადება:
ლობიო მოვხარშოთ 2 პირ წყალში, გადავუროთ და მოვასხათ ნიგვზის სოუსი, რომელიც ასე მზადდება:
ნიგოზი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქნაში. პური წინასწარ ჩავალბოთ წყალში, გავწუროთ, დავფშვნათ, შევურიოთ
ნიგოზს და ერთმანეში კარგად ავურიოთ. ნელ ნელა შევურიოთ ზეთი,როცა მიღებული მასა არაჟნის სისქის
იქნება,მოვასხათ ძმარი და შევაზავოთ მარილით.
დაწერე კომენტარი პირველმა