Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 0.5 კგ თეთრი ლობიო
  • 1 თავი ხახვი
  • 1 ც ბულგარული წიწაკა
  • 1ც სტაფილო
  • 50 გრ მიწისთხილი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 2 ს.კ ზეთი
  • 3 ს.კ კეტჩუპი
  • დაჭრილი ქინძი
  • მარილი,პილპილი

მომზადება:
ლობიოს დავასხათ წყალი და დავტოვოთ ღამით. გავრეცხოთ და მოვხარშოთ დაფნის ფოთოლი და ლობიო მოვხარშოთ დაფნის ფოთოლთან ერთად 2 სთ-ის განმავლობაში.
წყალი გადავასხათ. ხახვი და წიწაკა დავჭრათ კუბიკებად, სტაფილო გავხეხოთ.

ხახვი მოვდაღოთ ზეთში 4 წუთის განმავლობაში, დავუმატოთ ბულგარული წიწაკა, კეტჩუპი და სხვა სანელები და გამოვრთოთ ცეცხლი.

მიწის თხილი დავაქუცმაცოთ და დავუმატოთ ბოსტნეულს. ლობიო შევაერთოთ ბოსტნეულთან, ქინძთან და ნიორთან ერთად. შევათბოთ 3-4 წუთით. დავუმატოთ ცოტა ბროწეული და ლობიოს სალათი მზადააა.