Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

ინგრედიენტები:

ნიგოზი – 500 გ;

ისპანახი – 2 კგ

ნიორი – 1 თავი;

ქინძი – 200 გ;

უცხო სუნელი – 1 ჩ.კ;

ხმელი ქინძი – 1 ჩ.კ;

დაღერღილი წიწაკა – 1/2 ჩ.კ;

მარილი – გემოვნებით;

ძმარი – სურვილისამებრ (1/2 ჩ.კ);

ბროწეული – 1 ც;

მომზადების წესი:

ისპანახის ფოთლებს მოაჭერით ბოლოები და კარგად გარეცხეთ.

აადუღეთ ქვაბით წყალი და გარეცხილი ისპანახის ფოთლები მოთუთქეთ ადუღებულ წყალში.

მოთუთქული ისპანახის ფოთლები გააგრილეთ, კარგად გაწურეთ და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ნიგოზთან, ნიორთან და ცოცხალ ქინძთან ერთად.

მიღებულ მასას მოაყარეთ უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, დაღერღილი წიწაკა, მარილი, სურვილისამებრ მოასხით ძმარი და კარგად შეურიეთ ერთმანეთს.

სუფრაზე მიტანის წინ სალათს შეგიძლიათ მისცეთ თქვენთვის სასურველი ფორმა და გააფორმოთ მწვანილითა და ბროწეულის მარცვლებით.