Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 1/2 თავი რუმინული სალათის ფოთლები
  •  2-3 ღერი ოხრახუში
  • 2 ვაშლი
  • 5 ს.კ ლიმონის წვენი
  • 2 ს.კ არაჟანი
  • 4 ს.კ ფორთოხლის წვენი
  • დაფქული ზაფრანა
  • 1 ს.კ მიწის თხილი
  • მარილი, პილპილი

მომზადება: 

გაასუფთავეთ და გარეცხეთ სალათა. გაასუფთავეთ და წვრილად დაჭერით ოხრახუში. გაფცქვენით

და დაჭერით ოხრახუში.  გაფცქვენით და დაჭერით ვაშლი. დაამატეთ 1ს.კ ლიმონის წვენი.

სოუსის გასაკეთებლად:

აურიეთ ერთმანეთში არაჟანი, ფორთოხლის წვენი,ზაფრანა, 4 ს.ლ ლიმონის წვენი. შეაზავეთ მარილით

და პილპილით. მოაყარეთ 1 ს.კ მიწის თხილი.