10 წუთი. 15 წუთი.
შემადგენლობა:
- 300 გრ კომბოსტო
- 800 გრ ჭარხალი
- 300-400 გრ სტაფილო
- 300 გრ კარტოფილი
- 3 ც კვერცხი
- 1 კონა მწვანე ხახვი
- 1 კონა კამა
- 2 ქილა მაიონეზი
- 1 ქილა არაჟანი
- უცხო სუნელი, ქინძი, შავი პილპილი, მარილი-გემოვნებით
მომზადება:
ძალიან წვრილად დაჭრილ კომბოსტოს მოვაყაროთ ცოტა მარილი და დავსრისოთ, გავწუროთ,წვენი გადავღვაროთ, კომბოსტო მოვათავსოთ ლანგარზე.
” კრემისთვის” ავურიოთ მაიონეზი და არაჟანი, დავამატოთ შავი პილპილი, უვცხზო სუნელი, ხმელი ქინძი, მარილი.
კომბოსტო ზემოდან მსხვილ სახეხზე დავახეხოთ მოხარშული კარტოფილი, შემდეგ მოხარშული ჭარხალი, ბოლოს უმი სტაფილო ( ყველა ფენას მოვაყაროთ უმნიშვნელო მარილი და წვილად დაჭრილი კამა).ზემოდან წავუსვათ ” კრემის” ნახევარი. შემდეგ ასევე გავიმეოროთ მეორე წყება.დარჩენილი ”კრემი” მოვასხათ ჭარხალს. სტაფილოს ბოლო ფენა კი წვრილად დაჭრილი ხახვით, კამითა და რგოლებად დაჭრილი კვერცხით მოვრთოთ. ვეცადოთ სალათი ისე ლამაზად გამოვიყურებოდეს, რომ ნამდვილ ტორტი ჰგავდეს.
დაწერე კომენტარი პირველმა